Thanksgiving

Igår var det thanksgiving. Blev inte så lyckat som jag hoppats på.
För det första så har båda bebisarna diarre. Och nej, det är INTE KUL! Är så trött på att byta blöjor nu. Som tur är så mår de bättre idag.
Sen så har min värdmammas mamma varit sjuk väldigt länge. Så i förgår gick hon tyvärr bort när båda mina värdföräldrar var där och hälsade på.
Planen för thanksgiving var att vi alla skulle åka till en liten by söder ut och bo på ett mysigt hotell, göra roliga saker och äta massa god mat.
Nu istället så stannade min värdmamma kvar hos sin syster och min värdpappa tog med pojkarna till byn. Jag fick stanna hemma med bebisarna....
Det känns bara så himla typiskt. Detta var ju inte planerat och det är ju jätte hemskt. Därför kan jag inte precis säga att jag är arg på mina värdföräldrar. Men känns verkligen sååå typiskt att det ska hända i just min värdfamilj så att ännu en gång blir bebisarna kvarlämnade. Som om de bara är här för att vara gosedjur. För ja så är det tyvärr lite... Men sen kan jag även säga att jag hellre stannade här med bebisarna när de nu var sjuka än att ta med dem till byn om mamman inte skulle följa med. Det hade nog blivit jobbigare då.
 
Blev inbjuden och tänkte ta med bebisarna hem till Rabea och hennes värdfamilj som är så snäll. Men kände att det skulle bli för jobbigt med bebisarna. Sen bjöd en av barnvakterna in mig till hennes familj för att äta också och att då kunde hon hjälpa mig. Så jag åkte hem till henne ett litet tag istället. De hade ingen jättestor middag, men kalkon fick jag iallafall :) de hade inget potatismos med marshmallows i... Så det får jag testa någon annan gång ;) 
 
Det blev alltså en väldigt lugn dag för mig igår. Lite synd faktiskt. Så typiskt att mina pluttar skulle vara sjuka just på thanksgiving också så att jag inte kunde göra något kul med dem heller. Menmen.
 
På kvällen kom Amanda över för att kolla på film. Vi såg Aladin. ÄÄÄÄÄLSKAR ALADIN! Fick mig att sakna dig mer Miccy <3 Snorvalp, slyngel, usling, yyyyngel, kom bara liiite näääääärmare ! <3  igår sjöng de dock på engelska såklart hehe. Men gillar den svenska texten bättre ;)
 
Nu vill jag också bara säga:
-I'm so thankful for my family. Thank you mom and dad for teaching me how to show respect, how to cut my own food, how to get a glass of water.... THANK YOU! And thank you sis for being so funny and an inspiration to me (most of the time ;) ) 
-I'm thankful for my friends at home who I know will be there when I get back. I miss you!
-I'm thankful for the friends I found here who knows what I'm going through because we are in this together.
-I'm thankful for getting to know this host family and the times they are very nice and fair haha.
-I'm thankful for the twins. Because they taught me sooooo much. And I will never ever forget them.
-I'm thankful for good ice cream. Don't have to write more about that.
-I'm thankful to Sweden. I realize now that I might want to live there when I get older.
-I'm thankful for you, who is reading my blog :D hihihiihihihihihi
 
That's it!

Klarade mig

Kan ni tro detta? Är typ frisk idag:) förkylningen är nästan borta och bebisarna smittade inte.

Dagen har varit ganska vanlig tycker jag. MEN... Klockan är nu 22.18 och jag har fortfarande inte ätit middag. Så kan ju säga att mitt humör inte är på topp längre...
Nu ska jag se om den jäkla maten är klar där uppe eller vad

...

Jaha. Lilltjejen kräkte typ 6 gånger ikväll. Trodde jag skulle dö.
Min värdmamma är inte hemma heller. Så jag fick ju ta hand om allt, min värdpappa har inte så bra koll på bebisarna om man säger så (haha). 
Har väl tvättat händerna typ 58 gånger ikväll. 

Tack kära mamma att du skickade svartpepparkorn till mig i påskas. Mums!
Hoppas att detta inte var något smittsamt.

Catching fire

Jag kan inte smälta filmen.. DEN VAR SÅ HIMLA BRA!!!! Verkligen den bästa filmen jag sett på länge! Det är sådär så jag bara blir helt galen typ. Förstår ni känslan?;)
Tror faktiskt att de är mycket bättre om man läst böckerna innan, för då förstår man alla känslor i filmen. Det är det som gör dem så BRA!

Nu kan jag vara lycklig resten av dagen:) ska jobba ikväll.
Igårkväll när jag var ledig så var det tänkt att jag skulle träffa Victoria som jag inte sett på jättelänge, men så blev det inte. Så istället följde jag med min värdfamilj till den coola japanska restaurangen där de lagar maten framför dig. Såklart hade jag inte med min iPhone igen så kunde inte ta kort. Maten var supergod! 

Sen imorse innan bion så åt vi på IHOP! Det var ju också gott kan jag säga. Testade white chocolate raspberry pancakes.... Behöver jag säga något mer? ;)

Shopping

Kom nyss hem från en lyckad shoppingdag! 
Tänkte att det var ett tag sedan jag faktiskt visade upp mina fynd jag gör här borta. Har dock inte shoppat så mycket på senaste tiden tycker jag. Men idag hittade jag lite grejor:)
 
Hittade äntligen ett par snygga mönstrade byxor! Plus två stickade tröjor. En lite kortare som jag kan ha till min kjol och en polo eller vad man nu kallar dessa "turtleneck"tröjor. Den kan nog vara väldigt skön att ha när jag jobbar tänkte jag. 
Sedan köpte jag även vanliga svarta tights på h&m och två bh'ar från victorias secret. Varför köpa en när man kan köpa två lixom?;) nä men de har ju alltid massa erbjudanden där så tänkte det var lite bra när man väl var i farten. På det sättet "sparar" man ju väldigt mycket pengar :D
 
Tänkte även att jag kunde visa er min otroligt snygga klocka jag köpt men glömt visa.
 
Är den inte vacker? 
 
Här de för övrigt julmusik överallt redan.. Vet inte riktigt vad jag tycker. Gillar ju den mysiga julstämningen, men hade gärna väntat i typ två veckor eller något. 
Måste verkligen komma på vad jag ska ge alla i julklapp snart... Kommer bli stressigt annars. Känns inte särskilt kul haha. Antar att det är det negativa när det kommer till att ha en stor värdfamilj ;)
 

Mina fötter fryser

Har kollat hockey idag igen.. Kan väl vara kul, men vill väl inte göra det varje vecka. Fick gå upp tidigt iallafall och såklart glömde jag ta mina stövlar :( så här sitter jag nu med iskalla fötter i mina smutsiga converse. Brrrrr. Hungrig är jag också. Orkade ju inte gå upp extra tidigt för att äta (åkte 6.50) så får äta när jag kommer hem.

Gissa vad som hänt mer då? Det är väl inte så svårt att gissa längre..,,
Har blivit förkyld igen såklart. Förvånande eller? ;) orkar inteeeehheeehe
Har träningsverk som jag inte haft på jättelänge! Var på bootcamp igår! Men tror min träningsverk är lite för att jag är småsjuk:( för har nämligen ont på ställen vi inte tränade så mycket haha.

Ikväll är jag ledig iallafall och imorgon kan jag ta lite sovmorgon. Det ser jag fram emot:) kanske kolla någon film. Imorgon ska vi gå och se catching fire på bio :D :D :D som jag längtar!!!!!!

Glad!!!!!!!!

Har haft en bra morgon!!!
Åkte till starbucks imorse för lite planering med Amanda och Helen. Har nu bokat biljetter till JUSTIN TIMBERLAKE i december OCH en ameicansk football-game! YAAAY. Dessa är under samma vecka också haha. Mycket mycket trevligt:D
Känns som att jag slänger pengar helt vilt omkring mig just nu. Men så blir det när man inte har så mycket tid kvar. Vill ju hinna med så mycket som möjligt nu!
GLAD


Får se hur resten av dagen blir. Har en känsla av att den kommer vara jobbig. Blööö

Måndags

Jag överlevde helgen...phuu! Det tog väldigt mycket energi kan jag ju säga. Men överlevde som sagt:)

Nu har jag varit här i 302 dagar! Imponerande va?:D Men slutar nog räkna från och med nu. Tiden kommer gå så snabbt och det känns nog bara värre om man räknar ner, eller upp haha. Fast känner mig som sagt redo att åka hem, men kommer såklart bli svårt också.

Igår var det tornado varning här :O ni kanske läste om det någonstans. Så varningsalarmen var på och allt. Dock så kom det aldrig riktigt hit där jag bor som tur var. När man var ute så var himlen blå på ena sidan och sen när man vände sig om så var den helt grå. Blåste väldigt mycket! Lyckades se en fin regnbåge :)



Såg på nyheterna att längre söder hade en bil blåst in i ett hus osv. Tror det var flera stycken tornadosar, fast ingen "jättestor". Hade nog blivit väldigt rädd om det var värre väder. 

Idag är en sån jobbig dag när alla pojkarna har hockey, vid olika tider såklart -.- men då ska vi åtminstone ut och äta på Texas roadhouse. Där har de jättegod mat;) så det är ju något positivt iallafall hehehe.

Trött i hjärnan

Tog mig igenom gårdagen.. Var mycket krångel med schemat igår. Och jag var till och med ledig, borde inte behöva oroa mig för det.

Gjorde inte så mycket under dagen. Men på kvällen så åt jag på TGIF med Helen och Amanda innan i gick på bio och såg den nya Thor filmen :) älskar maten på TGIF alltså... 

Idag hade jag tyvärr erbjudit mig att köra D till sin hockeymatch. Tänkte det kunde vara kul att kolla på. Men fick gå upp 6.40 idag igen... Plus att vi kom hem sent igår så det sög ju lite. Nu sitter jag här iallafall och kolla hockey. Det är ju ganska kul att kolla på iallafall. Fast just nu ligger de under:/



Jag äger, I'm no1, GO ALEX

Jag vet att jag varit lite frånvarande, men har varit en stressig vecka för att barnen har så många aktiviteter just nu och mina värdföräldrar har åkt till Miami över helgen... Jag vet, det är helt sjukt alltså haha. Min värdpappa åkte i onsdags till costa rica, han har nämligen en del av sitt företag där. Han skulle vara där i två nätter, sen gissar jag att han fått en mellanlandning i Miami och då kom de på idén att "ja men då kan ju vi mötas där över helgen".... Så istället för att spendera extra tid med sina barn och bara ta en ledig helg på det sättet, så åker dem istället till Miami..... Seriöst? Jag dör typ.
Så idag jobbade jag hela kvällen. Efter att min värdmamma åkt till flyget tidigare idag så insåg jag följande: alla pojkarna hade aktiviteter, vid olika tider såklart, och alla måste vid något tillfälle äta middag. Återigen, jag dör. Skulle aldrig kunna leva såhär. Som tur var så var jag inte ensam utan en annan barnvakt var också med för att hjälpa till med skjutsningar. Men iallafall igen, efter att min värdmamma åkt så kom jag på att de inte gett oss någon information alls om hur vi skulle kunna göra med allt för att få alla till sina träningar i tid. Blev riktigt arg i mitt huvud. Så himla typiskt att de bara lämnar oss såhär och tycker så synd om barnen.

Så jag satt och klutade ut olika lösningar som skulle kunna funka och ringde sedan Cara (andra barnvakten). Så hon fick köra C till baseball träningen och ta med bebisarna i bilen. Jag fick köra D och T till basket och scouts och vänta för deras träningar skiljde sig med en halvtimme emellan så därför fick jag ta med båda samtidigt.
Så nu känner jag ju bara SHIT VAD GRYM JAG ÄR.
Kan ni förstå vilket liv de lever här och barnen inte ens visste hur länge föräldrarna ska vara borta eller vart. Det är ju helt sjukt.
Sen så gillar jag ju såklart mina värdföräldrar för de är väldigt snälla människor. Men detta är ju faktiskt sorgligt. Plus det faktum att de inte ens hört av sig ikväll och frågat hur allting gick och om det löste sig bra...

Men tänk vad mycket jag lärt mig på grund av detta och jag kunde fixa allt själv idag. Måste få säga att jag är väääääääldigt stolt över mig själv ;) "klapp på axeln"

Hey ho

De senaste dagarna har jag varit på gymmet, på starbucks, jobbat och kollat tv serier. Det är väl allt ni behöver veta typ haha.

Nä men det var lite kuligt nyss faktiskt. Fick vänta medans D och T hade olika aktiviteter (mer om det i nästa inlägg) och T var nämligen på scout möte. Så i slutet kunde jag sitta där inne medans de visade upp massa olika djur. Så kul att se hur imponerade barnen blir:) okej jag med kanske. De hade en krokodil, en orm, igelkott, iller och en stor äcklig bajs spindel. Jag satt redan i hörnet så stannade kvar där ett bra tag.

Detta var en jobbig dag på jobbet. Ska berätta varför, meeen i ett annat inlägg för det blir långt..

Underbara Chicago

Helgen i Chicago var väldigt bra faktiskt! Den här kursen var roligare och vi fick vara ute i stan lite mer.
Körde tidigt i fredags och hämtade upp alla. På kvällen där så åt vi buffé där alla hade tagit med sig något från sitt hemland (jag tog med knäckebröd haha) . Var väl inte det bästa jag ätit. MEN, folk hade ju tagit med desserter också ;) så lite sötsaker blev det ju.

Och nej, vi åt inte upp allt. Ganska många av sakerna var inte supergoda ändå.

Vi hade några vanliga lektioner och sen under söndagen så var vi ute på en båttur och en "trolley tour". Vi hade tur med vädret också :)

Fiiiiiint


Navy Pier 

Lördag kväll gick vi ut ett tag. Förra gången vi var där så fick vi nämligen gratis biljetter till en liten konsert. Jessie Ware hette hon som sjöng. Har aldrig hört talas om henne innan men hon var riktigt bra:) det var 17års gräns också så att jag och Helen kunde komma in på stället :D stannade inte länge efter konserten dock. Men kul hade vi!!

Haha vi försökte ta lite fina bilder men vi lyckades inte så bra...

Vill så gärna dit igen innan jag ska hem! Ska nog hinna med en liten shoppingresa hoppas jag hihi.

Hoppas det inte ska bli som när jag kom hit för då kommer jag vara sjuk varannan vecka alltså!!!!!!!!!

Är typ sjuk igen. Fast känner mig inte lika tung som förra gången, vilket var ca 2 veckor sedan väl? -.-

Jag orkar inte vara sjuk hela tiden. Har aldrig varit sjuk såhär ofta förut. Så tråkigt.

Men min morgon var bra ändå! Amanda bjöd mig och Helen på frukost hemma hos henne :) mumsigt. Vi fick även kanelbullar, vilken lyx.
Efter maten bokade jag och Amanda äntligen våra flyg till..... HAWAIIIIII :D ååååå vad kul!!! Sola, gå i bergen, dansa hula-hula... Ja, kan ju säga att jag längtar;)
När den resan är över så flyger jag tillbaka till indianapolis och sedan.. Hem till Sverige. Helt sjukt ju! Hoppas ni saknar mig där hemma ;)

Majskolvar

Idag var det lite kyligt. Okej kanske inte mycket mer än igår egentligen men jag har varit lite frusen. Brrrrrr

Jobbar till 9 ikväll. Kanske kan mysa lite och dricka te efter jag slutat. Nytt hart Of dixie avsnitt idag också, wohoo!

Har lite beslutsångest över hur jag ska göra med min resemånad. Vill såååå gärna till Seattle, men känner inte för att åka dit själv :( behövde fråga om råd, men mamma och pappa svarar såklart inte när jag väl har tid att ringa ;)


Resten av helgen

Jag var tvungen att jobba igårkväll för att mina värdföräldrar skulle ha ett stort halloween party hemma hos oss.. Detta innebar att jag var tvungen att ta med bebisarna hem till min värdmammas kompis som också har 5 barn, och sova där. Pojkarna var hemma hos en annan barnvakt så jag behövde "bara" ta bebisarna. 
Men den här familjen var så himla gullig. De skulle vara en perfekt värdfamilj verkligen. De var jättesnälla och man märkte att de brukar umgås tillsammans som en familj. De satt och åt middag tillsammans och föräldrarna ville egentligen hellre stanna hemma med barnen än att gå på halloween festen. Men de gick ett tag iallafall för att vara lite sociala haha.
Vi hade en väldigt trevlig kväll. Deras barn var också jättesöta och hjälpte ju mig genom att hålla bebisarna upptagna haha.
Imorse när vi vaknade så gjorde mamman pannkakor och det var bara så mysigt alltså. Sa att vi får sova över där fler gånger.

Eftersom jag var tvungen att hålla mig och bebisarna borta från huset så de skulle kunna städa (jag vet galet) så tog jag och Amanda med dem till zoo't som jag så länge velat åka till :D det var jättekul verkligen. Gulliga djur. Och bebisarna skötte sig ganska bra faktiskt. Satt i vagnen i början och i slutet fick de springa runt haha. 
När vi sett alla djur åkte vi till McDonalds och sen lämnade vi av bebisarna och alla grejer hemma hos mig.

Träffade faktiskt Helen också på kvällen och såg "Last Vegas" på bio. Rolig film ;) 
Nu är jag vääääldigt trött. Har kanske fått för mycket frisk luft idag? Eller?

Tog alla bilder med min kamera så kan tyvärr inte visa er några djur idag.
Puss och godnatt

Fredagskvällen/halloween

Låt mig börja berätta om fredagskvällen! Gick ut för lite bus eller godis med barnen och det var sååååå kul haha! Jag gick med 6åringen och de två granntjejerna som han alltid leker med. De var utklädda till en läskig zombie och "a girl from the 80's" ;) T hade sin heltäckande dräkt och jag var HP igen :D 
När kvällen närmade sig så märkte man hur stämningen blev på topp bland barnen och de var riktigt taggade. Jag försökte att inte visa hur mycket jag såg fram emot att gå med dem ;) sen gick vi då ut och man mötte andra barn från deras neighborhood hela tiden. Och de var verkligen HELT galna! Här kan man ju inte gå mellan husen förstår ni, nejdå, man MÅSTE springa! För vem vet vad som händer om man kommer fram till huset 10 sekunder senare haha? De fick så mycket godis! När de mötte andra så var alla helt till sig "go to that house they give you a hand-ful Of candy" eller "they give you full-size candy bars" haha. De hade verkligen koll! De blev irriterade också på de hus där ingen var hemma. "I get so angry when they have their halloween decoration out and then they're not even home" HAHA. Som sagt, galna barn. Men vissa hus hade faktiskt satt ut en skål med godis som barnen då kunde ta från om de inte var hemma. Därför kan man verkligen se att det är en tradition där alla ska bli glada. Ingen (okej det finns väl vissa djävulsungar) skulle gå och ta allt godis från en skål som står utanför ett hus utan då tar de bara 1-2 bitar var. Det ska ju räcka till alla!
Tänkte faktiskt bara gå med dem ett litet tag men slutade med att jag gick hela kvarteret. Tog väl 1,5 timme ;) var ju så kul plus att jag kände att jag inte kunde lämna dem ensamma sen när det blev mörkt. 
Dock så hade jag själv inte med mig en påse för godis faktiskt. Men i slutet sa en av granntjejerna att jag var tvungen att iallafall ta på ett ställe, annars skulle hon bli arg. Så jag fick en snickers i sista huset hihi. Väldigt kul också när man har träffat vissa av grannarna innan och de undrar hur länge jag är kvar osv:) sötisar

När vi väl kom hem igen så tog jag av mig min hogwarts mantel och åkte till Amanda för filmkväll. Väldigt bra avslut på kvällen och kunde vila upp mina fötter:)

Älskar halloween nu! Blir mycket roligare när alla tar det så seriöst här. Det var en väldigt rolig upplevelse!

Happy halloween!!!!!!!!!

Vet att det egentligen var igår, men vi firar ju idag istället;)
Ikväll blir det förhoppningsvis trick-or-treat! Ska bli kul att se barnen utklädda, och att jag får vara Harry Potter igen såklart hihi.

Imorse var jag och Amanda duktiga och gick på bootcamp passet klockan 8.30! Lite mindre duktiga när vi sedan åkte direkt till Gigi's cupcakes och starbucks haha :D
OMG vad gott det var! Vi testade en som hette pumpkin white chocolate. Gissa om den var smarrig alltså.
Nu har de även fått nya kaffesorter på starbucks inför thanksgiving (redan). Får testa någon dag. Killen som jobbade i kassan idag hade en kalkonmössa på sig. Då menar ja inte som ett fågelhuvud utan som en grillad kyckling haha. Kunde knappt hålla mig för skratt. Kul att de tar sina högtider på allvar här ;)

När vi skulle åka hem såg vi förresten detta.
Snacka om leriga skor...
Tyckte det var lite kul.

RSS 2.0