Grannen, du kan inte sjunga, sorry

Hahahahahahha! Asså när jag säger att väggarna här är tunna så menar jag allvar. Grannen sjunger just nu en liten trudelutt för mig. Han verkar 100% seriös.. Fast tycker inte det låter så bra. 
 
Igår jobbade jag heldag = HELA dagen typ. Från 7.30-19.30, så 12h iallafall. Min värdmamma skulle till Paris med jobbet och pappan jobbar ju alltid heldagar. Så jag fick både lämna och hämta pojken från skolan och ha hand om lillan under den tiden. Dock så går pojken bara i skolan från 9-12 på måndagar. Så under den tiden tog jag med tjejen till Kensington gardens, sitter ihop med Hyde park. Där har dem nämligen en jättestor och fin lekplats Så vi hade kul. Resten av dagen var vi bara hemma faktiskt. Var lite mulet och pojken ville inte ut alls ändå, så tänkte det var lika bra att stanna hemma. Men tiden gick förvånansvärt fort ändå så det var luuuugnt.
 
Idag var det tisdag = Maggie and Rose dagen = bästa jobbdagen :) så vi var på art class som vanligt och lekte. Myspys. Sen fick jag sluta redan klockan 15 typ, eller om det var 14.30 redan haha. Antar att Sandra saknade sina barn mycket efter att ha varit borta en dag ;) De ska faktiskt börja på streetdance varje tisdag också, så kommer nog alltid få sluta hyfsat tidigt då. Danke schön säger jag då!
Men vad gör man då när man slutar så tidigt? Detta är något jag fortfarande klurar på haha. Visste att jag skulle till gymmet, men det var inte förräns ganska sent. Så jag pratade med fina Sofia ett bra tag, very nice talking to you mate. Seeen gick jag och handlade. Jag lovar att jag ska sluta tjata om hummus...snart hehe. Iaf så gick jag och letade efter sånna där mini-pitabröd som vi haft hemma. Behöver något att dippa i hummusen (inte för att jag inte kan äta direkt ur burken, eeeeeeh Jaaa så gott är det) men kunde inte hitta någonstans :( så får kolla en annan affär imorgon. 
Nu har jag tränat två pass 👍 första hette legs, bums & tums och var SKITBRA! Mycket bättre än bodypumpen, gillade inte den instruktören riktigt. Sen gick jag på pilates också efter det, men det var sådär. Om jag inte har träningsverk imorgon från detta... Då är det ett mirakel. Hade sån himla träningsverk sedan i fredags och den började precis försvinna. Antar att jag behöver träna core väldigt mycket hehehhe. Fast det ska bli kuligt. Så ska jag gå runt i magtröja och ba' look at my abs. Nej nu skojar jag. Men lite mer kan det ju synas:) Deppig jag blir när jag inser såhär efter...tjaaa typ 6 år, hur sjukt vältränad jag var när jag gick på gymnastiken. Vilka muskler man hade, speciellt i magen. I fredags när jag tränade så skulle vi ligga sådär där man bara har rumpan i marken och lixom ska hålla upp både raka ben och överkroppen, typ som ett V fast lite plattare. Aja, jag klarade inte ens 45 sekunder. Pinigt, fast då hade vi gjort massa andra övningar innan så var kanske lite trött redan, men ändå:( när jag gick på gymnastiken..., skämtar inte om jag säger att vi satt/låg så i minst 5 minuter under varje träning. Buhu..  Får jobba på det!
 
Nu måste jag typ sova snart insåg jag, då menar jag att jag först ska kolla på någon serie. Mycket viktig läggdags rutin. Nattinatti 
 

Cravings

Hejsan kära blogg.
 
Idag har varit en trevlig dag, eller, har den verkligen det . Kan inte bestämma mig? Hur är dagen när ens mobil blivit snodd? Vet inte riktigt hur jag känner.. Det blev den igår/inatt iallafall. 
Träffade upp Elsa och två andra svenska tjejer för att dricka lite vin och sedan dra vidare ut i Camden igårkväll. Var jättekul iaf att äntligen gå ut :) Men sen typ 20 minuter innan dem stängde så insåg jag att jag inte hade min mobil, den hade jag ju lagt på vask bänken eller vad man kallar det vid toaletterna. Av någon anledning ville jag ta upp mobilen just då, och lägga ifrån mig den. Så efter det så märkte jag lixom 30 sekunder senare att åå nej jag glömde mobilen inne vid toaletterna. Är den kvar när jag går tillbaka? Nej. Då har någon idiot TJEJ tagit den! Varför? Det undrar jag..
Kan berätta att en mobil MÅSTE man ha när man bor i London, speciellt när man inte bott här länge :) för vad gör man när man inte kan använda sig av city mapper appen? Appen som alltid kan ta en hem. 
Som tur är så kunde en av de andra tjejerna kolla upp bussar åt mig så att jag lyckades ta mig hem. Himla tur när jag tänker efter haha. Där gick jag, ensam, mitt i natten, utan telefon på bl.a. Oxford street för att byta buss Haha. Men det gick jättebra 😁
 
Det första jag gjorde när jag vaknade var att kolla upp nya telefoner osv. Varför måste det kosta pengar? :( jag som var så nöjd med min också.. Nu panik beställde jag en begagnad iphone 5c, den röd/rosa.. Den var lite billigare än 5s så fick bli en sån tyvärr. Förhoppningsvis kommer den redan imorgon! 
 
Så har varit lite irriterad idag. Skulle möta upp Rahel (annan svensk au pair) och gå längst med Themsen ett tag. Fick ta med min iPad för att vi skulle kunna hitta varandra haha. Så var tvungen att leta upp ett cafe för att få wi-fi och massa sånt, så det var himla jobbigt -.-
Det var iallafall väldigt fint och trevligt :D bra väder idag hehe. Om jag haft min mobil skulle ni fått se bilder.. Men jag kände inte för att ta upp ipaden och fota tyvärr ;)
 
Vid typ 4 skildes vi åt och jag kände inte för att åka hem, så hoppade av vid Oxford circus istället. Spontan köpte en kappa på Zara 😁
 
Var väldigt tveksam, men väldigt sugen. Den kostade bara 30£ på rea också! Så tröst köpte den och tänkte aft jag kunde bestämma mig när jag kom hem istället, men tror jag behåller den :) gosi.
 
Nu är jag as hungrig så jag nästan mår illa. Så går det när man glömmer äta lunch och köper en muffins istället. Heheheheheheheheheh. Fick värsta cravings innan på hummus.. Så gick iväg och köpte lite, så det ska jag nog mumsa på nu:) 
Blir en lugn kväll, är skittrött och lär väl drömma om mobiltelefoner.
 
 
 

Äntligen

Det gick bra när jag var på banken. Tur det, annars hade jag fått ett hysteriskt utbrott :) tycker de verkar lite dumma på den banken, först för att de bokade in mig på fel vecka och sen för att jag fick vänta i 15 minuter idag innan de var redo. Meeeen nu är det gjort!

Innan jag var på banken så tog jag mig till gymmet. Gick lite på crosstrainern och sen var jag med på ett core pass:) de har vissa 30 minuters "pass" som är ute på själva gym golvet, alltså inte i en speciell klass-lokal eller vad man ska säga. Så det blir lite mer som att träna med en pt. Fast man är ju fler hehe. Trodde först att det bara skulle bli jag, var inte så mycket folk imorse, men sen kom två till iallafall! När passet var slut så sa tränaren att både jag och den andra tjejen kom från skandinaven... Då visade det sig att hon också var svensk haha. Dock så var hon nog lite äldre, hon hade bott här i 8 år, men ändå :D 
Går nog på samma nästa vecka, för det var riktigt bra och skönt att träna på morgonen 💪

Nu har jag nyss ätit en laxfile med några små tomater och lite hummus 😍 shit vad jag älskar hummus. Sandra hade köpt hem det tidigare i veckan som vi hade som dipp till mini-pitabröd bara. Så blev så sugen på det idag igen. YUMMYYYY. 

Tvättmaskinen låter as högt nerifrån köket. Hoppas den är klar snart.. Sen måste jag hänga upp allt. Blö.. Men så är det när ens trosor och strumpor börjar ta slut = dags att tvätta hehe. 

Veckan

Tiden går så fort! Nu var det helg för mig igen. Nice!

Har varit på olika lekställen med lilltjejen och så som vanligt :) sen har jag äntligen blivit medlem på gymmet också så har kunnat träna! Får nog försöka gå dit imorgon känner jag.. Men där är ingen bra klass då:/ så vet inte vad jag ska göra. Ska till banken igen klockan 12 imorgon och hoppas det funkar då!

Mitt nagellack ser hemskt ut i topparna, så måste ta bort det nu. Varsågoda för mitt superspännande inlägg 😁

Hej små kycklingar

Idag är det söndag = slappis dagen.
Jag gillar söndagar! Minns när man gick i skolan, då var ju söndagar ångestdagen lixom. Men sen jag slutat skolan så har jag gillat söndagar. Även om man jobbar på måndagar hehe. 

Idag har jag alltså en riktigt slappis-dag.
Gick en sväng till Hammersmith innan för att fixa lite småsaker. Köpte sminkborttagning, deo, mascara och några till smågrejer. Sen gick jag till primark för att köpa ett par vanliga mjukisbyxor. Passade på att köpa strumpor, paraply, svart halsduk oooooch: 
Denna vackra T-shirt 😁 hade beslutsångest vilken jag skulle ta, fanns ju gryffindor och hufflepuff med. Ingen ravenclaw konstigt nog haha. Så här har ni min nya party tisha :D så snygg alltså. Fast skoja, ska sova i den, varje dag, resten av mitt liv :) så får väl köpa dem andra också så man kan variera lite.

Igår var vi några stycken som åt på ett indiskt ställe i Shoreditch. Kan ingenting om indisk mat, så körde på det säkra kortet och åt tikka massala eller hur det nu stavas. Gott var det iallafall. Sen gick vi vidare till en pub som heter Brew dog. Har förstått att det är en kedja, vet att det ligger en runt hörnet där jag bor också:) det är en ölpub kan man ju säga. Det är deras grej lixom. Så om man vill dricka något annat är det inte lönt att gå dit. Men vi köpte lite öl ändå, och blir lika förvånad varje gång jag tar en klunk och inte tycker det är äckligt längre. Jag köpte ändå en mörk öl, men tyckte det var gott 😁 coooolt va?!?

Ikväll tänkte jag kolla på någon bra film, lycka till till mig själv att hitta en sådan.

Portobello road

Idag vandrade jag iväg till Notting Hill för att checka in Portobello road, där de har sin stora marknad:) mötte Jennifer (min värdmammas kompis au pair), Elsa (en av de andra nya tjejerna som jag träffat några gånger nu) och en tjej som heter Malin som jag inte träffat förut.
Var kul att gå runt på marknaden, men köpte faktiskt ingenting. Förutom mat såklart hehe, men det är ju en självklarhet :D åt en mumsig falafel och blev så mätt att jag inte orkade köpa något annat efter det 😩
Jag som tänkt prova en av dessa stora donutsen. Typiskt va! Men det får väl bli nästa gång :D

När vi kände oss klara på marknaden så gick jag tillbaka hem och började kolla på filmen blended. Rolig, men orkade inte kolla klart för blev så trött.
Ikväll ska vi mötas upp igen för lite mat.
Hoppas jag piggnar till nu!!

Kors i taket

WOW säger jag bara! TVÅ inlägg på EN dag ;) det ni.


Har varit i London i.. Ca 11 dagar. På den tiden har jag ätit sushi 5 gånger hehe. Klagar inte :D vi åt iallafall sushi idag med inne i stan. Denna gången blev det på ett ställe med ett sånt där rullband där man sedan plockar till sig vad man vill ha. Ganska kul idé tycker jag.
Sedan gick vi bara in på primark och därefter tänkte vi köpa cupcakes inne i Selfridge "byggnaden". Tyvärr fanns där ingenstans att sitta, så bestämde oss för att ta det en annan gång och letade upp ett starbucks istället.

Det är kul att bara gå runt och umgås tycker jag. Har fortfarande kvar den lyckliga "omg jag bor i London" känslan, hoppas den aldrig försvinner!!! ❤️



När jag sedan skulle ta bussen hem som för övrigt är riktigt nice (brukar sätta mig högst upp så man ser bra hihi) så var det typ totalstopp i trafiken när jag kommit halvvägs. Så efter att ha suttit stilla i ca10 minuter så hoppade jag av och gick istället. Tog bara 20 minuter så det var inte så farligt. Pratade med mamma samtidigt plus att jag ändå ville inom pound-world där allt kostar 1£. Där kan man nämligen få 2 Pepsi Max för 1£ 😁 katchiing. 
Gick även in i den vanliga mataffären och köpte yoghurt och Philadelphia. Annars skulle jag inte haft något till frukost imorgon.

Blir nog en lugn kväll ikväll vilket faktiskt känns skönt. Hade nog inte orkat vara ute länge idag:/ 

Imorgon blir det Portobello market i Notting Hill! Ska bli riktigt kul. Dock tror jag det kommer vara mycket folk/turister. Men det får man tåla ;)



Happy pepsi Max day

Jaha, då var det fredag. Dags att äntligen gå till banken och få ett konto.
" din tid är nästa fredag "....
Dumma tant som bokade in mig fel. För jaaa jag är säker på att det skulle vara denna veckan!! Blöö. Så nu får jag gå runt med kontanter en vecka till och inte kunna komma igång med gymmet heller. Störigt som en pissmyra.

Men min helg ska inte förstöras för det :D sitter just nu på tunnelbanan in mot stan för att möta upp tre andra tjejer.  Sen vet jag inte vad som händer ikväll. Antingen stannar vi väl i stan länge, eller så ska jag träffa en annan svensk tjej som jag träffade när Sandra tog med mig på en playdate hos sin kompis som då också hade au pair:) eeeeller så blir det till att ligga i sängen och kolla film och äta ben&jerry's som jag köpte igår 😍 mumsi

Tycker veckan har gått snabbt! Men det gör den väl när man bara jobbar 4 dagar egentligen. Igår fick jag jobba på kvällen och lägga barnen:) gick jättebra faktiskt. Så nu är jag redo för det också när Sandra kommer åka till Paris med jobbet.

Ska se om jag kan ta någon fin bild idag. Får ju piffa upp bloggen lite hehe. Kanske borde uppdatera min text och header också egentligen.. Miccyyy, help me!?!
Pusshaj

Slaaaaappa

Asså det är helt sjukt vilken stor skillnad detta är från mitt förra au pair jobb. Älskar det :D änsålänge iaf hehe.
Dels så vill föräldrarna verkligen spendera tid med deras barn. Så om mamman kan sluta tidigare från sitt jobb (hon jobbar hemifrån) så är det en självklarhet att hon kommer ner och leker med barnen istället = låter mig sluta tidigare. Mitt schema ligger på ca 35h i veckan, men det kommer nog inte bli så mycket dem flesta veckorna. Sen så åker min värdmamma (Sandra heter hon) till Paris typ en gång i månaden med jobbet över 2 nätter typ. Då kommer jag såklart få jobba längre dagar för att lägga barnen osv. Men det är som sagt bara 1 gång i månaden! Väldigt nice enligt mig ;) Så nu idag tex. så fick jag sluta klockan 14 för då var hon klar för dagen.

Innan när jag "jobbade" så tog jag med tjejen till Maggie & Rose igen, vilket var det där mysiga lek-stället. Där var vi på en art-class och sen lekte vi, kollade på frozen (lär väl få se den x antal gånger nu..) och åt lunch. Så mysigt! Dock är hon väldigt mammig och det går inte att göra så mycket åt det. Så när Sandra lämnade av oss så gnällde hon typ i 30 minuter innan hon började leka -.- lite jobbigt. Men tydligen gör hon så mot Lauren (pappan, uttalas Laråån typ haha så inte som tjej namnet) också ibland. Dvs. Hon är extremt mammig ;) men när hon lugnat sig och man är ensam med henne så är hon så söt! 

Igår jobbade jag till klockan 18, så när pojken kommit hem från skolan så hade jag båda själv. Det gick bättre än förväntat och de är så himla lätta för det mesta. Pojken är jättegullig och typ kramades och busade med mig från första dagen jag kom hit. 


Här är Spacey :D så gullig hihi. Fast han skulle behöva tvättas lite i ansiktet tycker jag. Tror han gillar mig ;) han får tydligen inte så mycket uppmärksamhet eftersom barnen är så speedade hela tiden. Men han brukar komma och sätta sig i mitt knä för jag är den enda som gosar med honom 😁

Hmmmm vad ska jag göra nu då.. Lite tråkigt att jag inte kunnat bli medlem på gymmet än, måste fixa bankkonto först :/ friday it is! Men de sa att man kunde få komma dit och prova en gång så funderar på att göra det imorgon!
Får väl kolla på någon film nu istället, eller varför inte Breaking Bad som jag kollat på nu varje kväll!

Byeeee

En liten sammanfattning

Behöver ju samla energi innan jag orkar skriva något, idag fick jag ladda upp med sushi - igen 😁
 
Förra veckan var det ganska mycket som hände. Var på olika lekställen med barnen, försökte öppna bankkonto, au pair träff, shopping, fika.. Kändes iallafall som att det gått lagom snabbt och att jag har hyfsad koll. Har åkt tunnelbana och buss helt själv! Tar nog inte så lång tid att lära sig de olika linjerna osv. 
Det som är så bra här i London när man är au pair är ju att det alltid finns något att göra. Min värdfamilj är dels medlemmar på ett mysigt ställe dit de brukar gå någon gång i veckan. Såhär ser det ut där inne.
 
Barnen kan springa runt och leka med massa roliga saker och så finns det klasser man kan ta också. Tjejen som är 2 brukar tydligen så på art-class varje vecka och förra gången gick vi på music-class. Tyckte där var så himla mysigt, plus att man kan äta samtidigt hihi.
Sen finns det ett annat ställe man kan gå och pyssla på. Kostar bara 1£ och så kan barnen pyssla eller leka med massa olika grejer som dem har. Känns skönt att inte bara behöva var instängd i huset! Lite så var det ju för mig i USA. 
 
I helgen tog jag det lugnt på fredagskvällen och såg på nya Beck filmen :D det var riktigt skönt att bara slappa. På lördagen däremot så kände jag att jag behövde göra något. Så det slutade med att jag mötte upp två andra nya tjejer och sen gick vi och träffade typ 8 andra personer. Åkte och gick nästan igenom hela London den kvällen för att hitta en särskild pub. SÅ HIMLA FINT DET ÄR! 
Sedan igår så var det dags för första au pair träffen. Träffades på British museum, inte det roligaste om ni frågar mig. Wow, en mumie... Typ så känner jag. Men var väl kul ändå. Efter det gick jag och två andra (nya också hehe) till oxford street för lite shopping. Så mycket rea här överallt fortfarande, men köpte bara en kavaj liknande sak på Zara.
 
Så där har ni lite om första veckan! Nu har jag "rast" i 2h för barnen skulle till doktorn. Ska nog gå och handla lite yoghurt så att jag har någon frukost imorgon :D 
 
Hoppas nästa inlägg blir roligare heheheheheheheheheh
 
 

Ey yo I'm back

Men tjena. Vad kul att vara tillbaka här på bloggen.
Denna gång befinner jag mig inte i Fishers, Indiana, USA, the World. Istället är jag i underbara London som jag bara väntat på i flera år. 

Så i måndagskväll anlände jag till Heathrow och blev upphämtad av taxi. När jag kom fram till nya huset så blev jag välkomnad med sushi <3 yummy in my tummy. Föräldrarna verkade jättetrevliga (vilken jag kan säga med säkerhet nu att dem är) och hunden var SÅ SÖT så jag blev jätteglad att den typ (fast nä kan nog aldrig) ersätta älskade Pirat medans jag är här.
Ska ju alltså jobba som au pair igen och denna gång lyxa till det genom att bara ha hand om två ynka barn. Två söta barn till och med. Tjejen är 2, pojken är 3,5. Om jag ska beskriva dem med ett ord så är det att dem är envisa som... Jag vet inte vad. 

Är väldigt mycket att ta in, väldigt mycket att lära. Men tror detta kommer bli grymt kul och att jag bor i världens bästa stad enligt mig själv skadar ju inte!!!

Kan berätta mer om mina första dagar en annan gång. För nu tänkte jag kolla på nya Beck filmen. OHYEAH :D

Lovelove

RSS 2.0