Nashville

Kom nyss hem från min weekend i Nashville med Helen:) vi hade det jättebra! Ska berätta mer senare, orkar inte nu heh...

Möttes av detta när jag kom hem HAHAHA! Snart halloween yaaayy



Vad är det egentligen för årstid?

Alltså det är fortfarande varmt här. Kan ha jeans på mig, men fortfarande, det är varmt. Lövet har knappt börjat ändra färg än:/ blir helt förvirrad verkligen.

Denna vecka har jag varit på gymmet, träffat Amanda på starbucks, lekt med bebisarna, lagat komplicerad mat till familjen.. Aa lite sånna saker.
Imorse åkte jag hem till Amanda för att äta scones till frukost. SÅ gott det var! Mumsfillibabaa! Till det drack vi mitt favvo te - rabarber och vanilj. Men det är lugnt mamma jag har ganska många påsar kvar änsålänge ;)

I helgen ska jag och Helen åka till Nashville :) ska bli väldigt kul, skönt med en ledig helg också. Dock har vi ite bokat hotell än haha men det ska nog lösa sig.


HAHA, bild på mig, Jana och Helen när vi åkte till cincinnati. Vår första roadtrip <3


Här hade vi satt ut våra stolar i lördagskväll när vi var på drive-in bion :)


En helg

Igår jobbade jag hela morgonen fram till klockan 5. Kunde inte göra så mycket för jag var ensam med alla barnen och någon åkte iväg till en kompis och någon hade fotbollsmatch, så vågade inte riktigt lämna huset (för att tex. Ta bebisarna till parken) för jag visste inte när alla skulle komma tillbaka -.- lite småsegt. Men det var hyfsat bra väder och inte för kallt så var nästan ute i trädgården hela dagen. Då kanske ni undrar vad vi gör hela tiden. Jo, vi leker i sandlådan, gungar, drar av blommor från buskar, kastar bollar, provar cykelhjälmar eller rotar runt bland allt som finns i garaget. Kan bli ganska utmattande ska jag berätta för er ;)
 
På kvällen åt jag middag på TGIF tillsammans med Helen, Rabea, Amanda, Christina och en tysk tjej som jag aldrig träffat förut som hette Hella (vet inte hur det stavas dock heh). Sååååååå gott det var, som vanligt ;) Trots att vi alla var proppmätta efteråt så kände vi att det inte räckte. Gick till cheesecake factory som är på andra sidan av parkeringen haha och köpte cheesecake. YUM!
Åkte sedan vidare mot downtown indianapolis för att gå på (kanske säger man åka på?) drive-in bio för första gången :D kände att det måste man ju prova på när man väl är här. Det var ganska kallt under kvällen så där satt vi i våra brassestolar med massa filtar haha. 
Vi såg prisoners, tyckte den var bra, men hemsk! MEN.... Tyvärr missade vi de 2 sista minuterna typ. För såklart skulle bilbatteriet dö just då. Hur alla andra bilarna klarade sig? Nä, det är frågan. Vi fick iallafall hjälp av en annan bil att få igång den igen. 
 
Idag är jag ledig! Var tänkt att jag och Victora skulle gå på zoo, men det gick tyvärr inte. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra resten av dagen. Tänkte antagligen gå till gymmet senare för att var lite sådär  söndagsduktig :)
 

Tjaaarå

 Hejhej! 
 
Vill börja med att skriva GRATTIS HELEN :) inte min mamma, nej, Helen :D Helen fyller 20 idag. Vad gör man då? Jo, man går inte tillsystemet iallafall :( inte i USA inte. Men men. Ikväll ska hon firas med god mat och tårta gissar jag. Men jag kan inte vara med för jag ska jobba. Buuuuhhhhuuu.
 
imorse var jag på gymmet med Amanda och resten av jobbdagen var okej för det mesta. Var ensam med bebisarna och 10 åringen + hans kompis. Det enda barn med en telefon/iPod gör i dagens samhälle är att spela spel eller använda FaceTime... Då har kompisen alltså kommit hit för att de ska umgås. Vad gör de då? Jo då facetimar de med massa andra typer. Okej... de höll på att prata med massa tjejer från klassen och så höll de såklart på "he likes you hihihihihiih" "no I don't!!! Hihihihi" "he thinks you're cute hihihi" "no i don't" GULLIGT. Eller? -.-

Mad hatter

Idag gjorde jag en otrolig upptäckt!
Där sitter vi i sängen och kollar svampbob när T plötsligt gör en ful min. " You look like the guy from Alice in wonderland!!!!!!". Han var såååååå lik the mad hatter från Alice i underlandet alltså HAHAHAHAHA! Kommer inte ihåg vad han heter på svenska haha, men han som har hatt och dricker te hela tiden ;)

Så för er som undrar hur mina värdbarn ser ut eftersom jag aldrig lägger upp bilder på dem, här har ni 6åringen!



Glömt...igen

Har som vanligt glömt vad jag gjort de senaste dagarna. Ska tänka lite........
 
igår var det måndag. Då gick jag till gymmet, eller nej jag skojar, jag gick på en långpromenad med Amanda och efter det åkte vi till walmart för att jag behövde köpa en ny ansiktssvamp haha. Köpte en, men den visade sig vara stickig och dålig :(
idag däremot gick jag till gymmet och träffade sedan Amanda igen på starbucks. Jobbade tidigt idag så fick sluta redan klockan 5:) väldigt skönt. Har dock inte gjort något speciellt. Bara suttit och tänkt och planerat. Känns som att jag har så mycket att planera, speciellt eftersom jag måste börja tänka på min resemånad redan nu. Wwooow.
 
 
 

Trööött

Igårkväll kollade vi på skräckfilm hos Amanda. Som tur var så var den inte super läskig. Såg "the cabin in the Woods". Såklart ska de vara mitt ute i skogen :)
Vi åt massa godsaker. Bland annat kakor med dipp. Typ som man har chips med dipp. Gissar att det är amerikanskt haha, men gott var det iallafall :D

Imorse träffades vi igen för att äta en sen frukost på IHOP. MUMSFILLIBABA! Åt blåbärspannkakor. Yum! 


Efter det tog vi en lång promenad för att lätta lite på samvetet :)

Min lördagskväll bestod av jobb. Var helt okej för bebisarna var på bra humör åtminstone hehe. 


Coffe makes me poop

Hahahha! Har ju glömt visa er denna underbara mugg som jag fick av Sofia när vi träffades i Orlando:) jag har nämligen spanat in den innan, och när vi träffad har hon en present till mig. Vilken tankeläsare alltså! Vet dock inte om jag kommer använda den offentligt :D 

Idag köpte jag även en annan, riktig kopp! På starbucks kan man "samla" på koppar när man reser runt typ. Så jag köpte en där det då står indianapolis :) väldigt fin faktiskt. Tänkte att det kan vara ett fint, användbart minne.


Annars idag så har jag varit ledig. Fast var tvungen att jobba TIDIGT imorse och ta både pojkarna till skolan och bebisarna till deras dagis typ som de ska gå på nu en gång i veckan. Mina värdföräldrar var och hälsade på min värdmammas mamma. Rörigt haha, men det var därför jag fick köra idag iallafall.
Gick upp 6.20, gick väldigt bra. Men senare under dagen kände jag verkligen hur trött jag var. Förstod först inte varför jag kände mig så konstig haha. Var väldigt längesen jag var trött på det viset. Men sen kom jag tillslut på att justdet, jag är trött haha.

Trots detta ska jag träffa Amanda och Rabea ikväll. I tänkte kolla på skräckfilm (om vi vågar) och äta massa godsaker!

Förresten, nu har det nog ändå blivit höst på riktigt skulle jag säga. Imorse tog jag på mig shorts, men när jag gick ut kände jag att det var för kallt så fick byta om senare. Känner ändå helt ärligt att jag är redo för höst nu, även om jag älskar värme och sommaren.

PS. Ingen aning varför bilderna blir gigantiska hehe


Nu har jag gått vidare

Dessa problem med vilka kurser jag ska ta tar död på mig. HELT SERIÖST! Men det ska nog lösa sig på ett eller annat sätt.
Har även fått mail att jag i slutet av denna månad måste lämna ett besked till cultural care om när jag tänkt åka hem. Galet. Detta betyder att jag alltså snart också måste planera min resemånad. Ännu en sak att tänka på haha.
Tänk att jag har varit här i 7,5 månader nu... Inte riktigt klokt. Känns ännu mer overkligt när man tänker att det bara är lite mer än 4 månader kvar..
Jag känner att jag kommer vara redo att åka hem efter 1 år, att det räcker just nu. Men samtidigt så kommer det kännas riktigt konstigt att lämna allt här även om det finns många grejer man stör sig på haha. Tänk att jag inte kommer köra min underbara bil längre, eller att jag måste återgå till att duscha i en liten dusch :( och att inte veta när jag kommer träffa värdfamiljen igen. Vi har ju såklart haft våra problem, men tänk ändå allt jag har fått lära mig av dem. Både bra och dåliga saker. 
Kan inte ens tänka riktigt än på pluttarna, som jag spenderat mest tid med. Ush, tänk att de kommer växa upp och förändras så mycket mer utan att jag får se det med egna ögon :( buhu.
Träffade Jatta innan och vi pratade lite om detta. Hon åker nämligen hem 1 månad innan mig. Men hon har redan varit här i 1,5år, hon förlängde dvs. 
Kan nog ändå vara ganska skönt att vi är några stycken som är i samma situation tillsammans när det väl börjar närma sig på riktigt.
 
Idag,ska jag inte göra något speciellt;) igår spelade jag, min värdmamma, 12åringen och 6åringen american football. Gick ju inte exakt att spela på riktigt med 4 personer haha. Men tror jag börjar förstå reglerna liiiiite nu. Måste försöka gå och se det på riktigt! 

Farväl käraste Arnold

Arnold har lämnat oss.
Jag kommer alltid minnas då våra blickar möttes för första gången. Du var väldigt blyg och sprang tillochmed och gömde dig för mig. Trots detta kände jag att vi skapade ett speciellt band, vi fick en connection. 
Jag menade aldrig något illa  när jag sa att det inte var okej att bajsa i min säng. Men ibland måste man visa hänsyn till andras önskningar. Det är inte alltid lätt med nya rumskamrater, att komma överens. Kanske var vi inte "meant to be" helt enkelt.
Jag hoppas att din tid i mitt rum var den bästa i ditt liv. Farväl, käraste Arnold.

New roomie

Nu ska jag berätta en rolig historia för er.

Det var en gång en mus som hette Arnold. Han var ganska stor och behövde ett nytt hem. En dag hittade han ett stort hus som såg bra ut, så dit gick han. Sedan sökte han sig till ett mörkt ställe där han kunde trivas bra. Men en kväll när han satt och gnagde på något pappersaktigt så blev det plötsligt ljust. Arnold förstod inte vad det var men han hörde något som rörde sig, det lät som en människa. Men ljuset försvann oh efter ett tag fortsatte han gnaga. Men ljuset kom då ännu en gång och han slutade. Samma process skedde ungefär 3-4 gånger tills Arnold såg att någon satt i andra sidan rummet och stirrade chockat på honom. En tjej var det. Men Arnold tänkte att nä här ska jag minsann vara, så tillslut gick tjejen iväg och kom inte tillbaka, förrän nästa morgon...

Japp, Arnold har bosatt sig i MITT rum :( igår när jag släckt alla lampor så hörde jag något. Det brukar ju vara heeelt tyst annars i min källare så det gick inte att undvika. Fick värsta bilden i mitt huvud att det var en stor spindel någonstans som skulle komma och äta upp mig. Men det var det ju inte, det var ju bara Arnold. Efter att lååååångsamt och väldigt tyst satt mig upp och tänt lampan så tog jag honom på bar gärning. Tänkte först ta en stor låda från leksaksrummet och försöka fånga honom, men det skulle väl tagit halva natten. Så jag sov i gästrummet istället.
Nu har jag musfällor i rummet:( stackarn. Vill ju inte döda honom, men måste ju kunna sova i mitt rum utan att en mus stör mig.
Plus att han på något otroligt vis har bajsat i min säng under natten. Igår tänkte jag först "nej men möss kan väl inte klättra? Vad trög jag är" men johodå. Tydligen, eller han kanske hoppade på något skumt vis. Supermouse. Var glad att jag inte sov där iallafall :(


PICS

Fråga mig inte varför bilderna blir olika stora heheee
 
 
Fina va?! Var tänkt att man skulle se Hollywood  skylten i bakgrunden, inte så lyckat med det kanske.
 
Innan Universal studios. Hade ju tagit på special objektivet (för det hette det va?) så detta var en av de få bilder som blev okej från den dagen.
 
Trams, som vanligt!!!
 
Mamma hittade en fin bil när vi gick längst med Rodeo Drive. Det komiska i det hela är ju att det är min bil, men det kunde ju inte mamma veta. Ska ta med henne på en åktur en dag :)
 
Santa Monica Pier.
 
Den här bilden får avsluta detta inlägg.
Jag och min underbara fula hatt. Perfekt när man ska gå runt vid Grand Canyon :) Visst smälter den in bra?
Nu är det dags för jobbelijobb.
 
 
 

Helgen flög förbi som vanligt

Denna helgen har jag jobbat väldigt mycket tyvärr. Var ledig i fredags av någon anledning. Då träffade jag Amanda på morgonen för att äta frukost. Sen när hon skulle jobba tänkte jag åka hem ett tag och chilla. Men hur bra gick det? Var utelåst. Åkte istället till KOHLs hehe och köpte ett träningslinne och en ny plånbok:) äntligen!

Fredags kväll såg vi one direction filmen på bio! Väääldigt bra var den. Kan ju aldrig säga att jag gillar dem lika mycket som justin bästa bieber, men dem är riktigt bra dem med faktiskt:)

Resten av helgen gick snabbt. Hade helt okej jobbdagar, barnen var ganska enkla och lugna. Idag gick vi på en promenad runt kvarteret. Ibland förstår jag inte vad som är fel med mig... "Hmm vad ska vi göra, jag vet vi tar en promenad i solen när det är ca30 grader :D det gör vi". Svettig blev jag iallafall. Men vi överlevde.



By the way, jag gillar Harry Potter


Känner mig som pippi långstrump

Innan när jag duschade så fick jag syn på någonting på min arm.... EN MUSKEL! Seriöst, jag börjar se skillnad nu på mina armar iaf ;) Coolt va? Okej det är ju inte så att jag är någon muskelknutte direkt, men ändå.
 
Var iallafall på gymmet innan, slutade tidigt idag så det blev kvällspass istället. Men ush, dit vill jag nog inte gå igen. Gick på body works som jag brukar men det var ju med annan tränare osv. Och det känns verkligen som att alla "healthy" och riktigt duktiga personer tränar på morgonen... Först och främst var alla som var där nu på kvällen.. inte smala. De var ju inte tjocka, men de behövde träna kan man säga. Sen hade tränaren ett fult grönt linne på sig så man såg stora svettringar, blö. Plus att hon spottade när hon pratade :( Sen var där en kvinna, kanske i 50 års åldern, som hade HOTPANTS på sig..... trodde jag skulle dö när jag såg det. Verkligen som ett par jättekorta äckliga tights så man såg rumpvecken eller vad man kallar det, ni fattar. Var tacksam för att hon inte ställde sig framför mig!
Men med alla dessa personer där så kände jag mig lite småproffsig. Meeen avstår nog från att gå på just det passet igen om jag ska vara ärlig.
 
Tidigare idag träffade jag Helen och Amanda! Har inte träffat Helen på ett tag för hon har varit på semester, så det var kul att ta igen lite:) 
Imorgon är jag ledig av någon konstig anledning :( sen måste jag jobba hela lördagen (jaa typ verkligen hela) och sen lite på söndagen med. Trååk.

DISNEY WORLD

Disney var så underbart också! Så söta och mysiga hus.
Vi hade en väääldigt lång dag där, och varmt var det! 
Min favorit var ju helt klart space mountain, typ den enda bergochdahl banan egentligen. Man åker inne i en byggnad och det är helt mörkt så det ser ut som att man åker i rymden. Var såååååå kul! Skrek och skrattade hela tiden verkligen. 
Sen hade de mer lugna grejer tex. med lilla sjöjungfrun där man åkte runt i en snäcka och kollade på massa grejer, hela historien kan man väl säga! Också väldigt fint :D gillar ju all disney musik <3
 
Var lite höstligt inspirerat!
 
 
All in!
 
 
Vi flög på en flygande matta hihi!
 
 
Deras starbucksmuggar var till och med fina!
 
 
Vi hjälpte Buzz Lightyear (ingen aning hur man stavar hans "namn") att skjuta grejer. Men tror jag och Sofia har för mycket talang för det. Vi fick 999999999 i score.. Kunde lixom inte skjuta mer. Vi var för bra helt enkelt, så kan det ju vara ibland. :)
 
 
Här var första gången vi åkte space mountain. Lite förvånade hehe.
 
 
Vi åt lunch tillsammans med Gaston.
 
 
 
 
 
Åt MUMSIG glass
 
 
 
 
 
 
Paraden började! Höll på att svettas ihjäl för vi fick stå i solen. Tror det var runt 35 grader den dagen...
 
 
HAHA. Plötsligt blev det blåsigt. Vem kunde tro att Sofia hade shorts under sin klänning? :O skumt
 
 
 
 
Det var ändå värt att stanna hela dagen för att se fyrverkerierna. Åå vad tråkigt det var att åka hem efter denna helg. Men vi ses ju snart igen, det är jag helt säker på höhö!
 
 
 
 

Lite om Hoggy

Vår dag  på Universal - Islands of adventure var helt fantastiskt.
 
 
 
Vi kom dit när de öppnade och halvsprang mot Hogwarts. Shit vad nördigt detta låter. Men iallafall, så fort man kom in i parken så såg man topparna av detta underbara slott ;) Efter att då ha gått genom hela parken så kom vi äntligen fram. Man kunde gå genom Hogsmeade och kolla i olika affärer. De hade några bergochdahl banor osv. Väldigt bra stämning hihi.
Det var mysigt och välgjort! 
Ca. 30 grader och snö! Snacka om riktig MAGI
 
 
 
Vi köpte pumpkingjuice. Första klunken var faktiskt helt okej! Men det slutade med att vi hällde ut allt. Sofia var ju smart och sa att man kunde ju sätta den fina flaskan bland sina böcker, så vi köpte en till flaska (och hällde ut allt) bara för att vi skulle få en varsin haha. Snacka om att de tjänar pengar på oss galningar alltså!!! Köpte även butterbeer. Var ändå godare än vad jag mindes från när jag och Linn var i London.
 
 
 
 
Märkte att jag inte tagit några bilder från resten av parken HAHAHAHAHA. Förutom på en ödla som ville ha så jäkla mycket uppmärksamhet.... 
 
 
 
 

Hemma

Kom hem för ett tag sedan! Är fruktansvärt hungrig och trött så detta blir bara ett litet inlägg. Ska såklart berätta så mycket jag kan senare, någon gång...heheheh.
Gick upp klockan 3 imorse/inatt för att ta oss till flygplatsen. Vi kom ju inte hem särskilt tidigt igår heller från Disney. Vi ville ju så gärna se fyrverkerierna så vi kom hem väldigt sent = ca.3h sömn. Meeen så värt enligt mig!
Hogwarts expressen!
 
Ääääääälskade HOGWARTS
 
Ännu ett slott! Fast i detta slott bor inga trollkarlar eller häxor, tror det är typ en prinsessa eller en prins eller något. Vad tror ni?
 
Nä, tyvärr är det dags för mig att ta en tupplur (efter jag ätit). Annars vet jag inte hur resten av dagen ska gå. Ska jobba ikväll.

In Florida <3

Ville berätta att vi lever livet här. Andra kanske inte skulle hålla med men åå vad jag älskar detta. Är väl lite galen antar jag.
 
Resan hit gick bra. Förutom att jag glömde mitt boardingpass i väskan som jag sen lämnade för inceckning och att jag blev stoppad i säkerhetskontrollen. Jag tog med min stora tandkräm, hade ingen annan haha så tänkte att antingen går det eller så får de väl slänga den. Så när jag blev stoppad tänkte jag "nej, nu ryker tandkrämen.." Men så blev det inte. Istället tog de upp en påse med chokladpuddings pulver som jag hade med mig HAHAHAHA som Sofia lämnat när hon åkte. Tänkte vara snäll och ge tillbaka lite pulver till henne. Pinsamt.
"Do you have any sharp objects"?
"No."
"What is this?"
"Ooh... That's chocolate pudding..."
 
Men som sagt så gick det bra annars. Träffade Sofia i Orlando och vi åkte till hotellet. Åt mumsig middag på TGIF och laddade inför morgondagen dvs. Idag.
Vi var på universal - islands of adventure. För det är ju där Harry potters magiska värld finns. Och alltså. Så himla underbart var det. Det var fint, det var bra stämning, det var coola souvenirer och "karuseller". Ännu en gång fick jag bara en sån lycklig känsla som när vi var på stället i London hehe. (Nörd)
Kollad även in och åkte lite andra grejer såklart som fanns där. Det fanns tex en avdelning med Marvel's hjältar typ som hulken och spiderman.
Hade hört väldigt mycket om en av attraktionerna vid HP världen som var inne i slottet. Så häftig var den. Vad kallar man det? 4D eller 5D? Men det var som sagt supercoolt. Blev dock rädd för spindlarna.... För det hade du glömt nämna och varna mig för Linn... Haha ;) Ush!
 
Vi hade en underbar dag. Ska försöka lägga upp bilder när jag kommer hem.
Imorgon väntar DISNEY YAAAY :)

RSS 2.0