It's raining raindrops

Idag är det riktigt höstväder. Tur att de ställde in trick-or-treat idag faktiskt. Får klä ut mig imorgon istället. 



Var på gymmet idag och efter det gick jag och Amanda in och tittade i en ny mataffär som öppnat bredvid gymmet :) det var jätte fräscht där inne. Det såg så rent ut med alla grönsaker och så hade de plocksallad och nötter och lite vanliga grejer också såklart haha. 
Så det var vårt äventyr för dagen!

Istället för att gå ut ikväll då så ska vi titta på vampire diaries som vi gör åå torsdagar:) hoppas det är ett läskigt avsnitt idag!


Mätt och glad

Imorse åt jag och Amanda mumsig frukost på IHOP. Testade pumpa pannkakor. Oj vad goda de var. Älskar allt med pumpa just nu!!!!

Min jobbdag var helt okej. Fick åka och hämta barnen från skolan. När jag kom dit så visade det sig att 12åringen hade ett science möte så jag blev tvungen att sitta kvar på skolan och göra läxor med 6åringen. Sånt kan vara lite småstörigt... Men vi överlevde.
Den en till störig grej var när jag körde 12 åringen till sin hockey träning. Kom fram och tänkte att det är så onödigt att de kör hem emellan hela tiden (träningen är 1 timme och ibland har alla 3 pojkarna olika aktiviteter samma kväll) så ringde min värdmamma och då sa hon att hon tänkt att jag skulle stanna där och vänta. Äntligen tänker de lite på miljön och försöker köra så lite som möjligt tänkte jag då, men kunde hon ite sagt det tidigare så jag kunde tagit med en bok eller något... -.- så typiskt....

Imorgon är det egentligen dagen då alla går trick-or-treat. Men det har blivit inställt/framflyttat tills på fredag :O trodde inte ens en sån sak kunde hända haha. Ska tydligen vaa dåligt väder imorgon så tror det är därför. Så hela kommunen eller vad det kallas vet om det ;) crazy

I know what you did last summer..

Sitter just nu i Amandas källare och kollar på "i know what you did last summer". Har aldrig sett den förut men den verkar helt okej:) kommer ihåg att vi alltid brukade skämta om den för att den var med i scary movie 1 haha!

Nu märker man att halloween närmar sig på riktigt. De flesta husen har pynt och det är fullt med saker i affärerna och reklam överallt. Igår gjorde pojkarna iordning varsin pumpa. 
En normal och fin.

Och en lite annorlunda ;)

Idag tog 6 åringen en massa pumpakärnor och ville så gärna plantera dem haha. Så ja gick ut med honom och pillade ner dem i jorden. Fast först trodde han dock att det räckte med att lägga dem i vatten...

Här ska det växa pumpor minsann:)



Fullspäckad helg yäää

Jag har helt enkelt inte haft tid att blogga under helgen. Sant:)

I lördags jobbade jag bara till klockan 1 och åkte sedan för att äta sushi med Amanda och Helen :D var så längesen jag åt sushi, mums var det!
Efter det åkte vi vidare till starbucks hehe. Men, det blev mer än kaffe och kaka där inne. Nämligen FLYG OCH HOTELL TILL NEW YOOOOORK över nyår ;) lite småglad och sådär är jag väl!!!! :D vi har skjutit upp på att boka så himla länge så det var väldigt skönt att få det gjort. Wohoo! Där möter vi även upp Sofia och Emelie!

På lördagskvällen gick jag och Helen lite spontant på en halloween fest. Blev inbjudna av en tysk au pair som jag aldrig träffat förut. Hon var trevlig i alla fall:) meeen själva festen var väl lite sådär... Lite äldre människor haha. Mellan 25-35 kanske haha. Helt plötsligt  när vi sitter där så kommer en av barnvakterna för min familj in... Och hon är väl ca 35. Pinsamt läge alltså. Men hon är väldigt snäll plus att det var väl lika pinsamt för henne!
Körde sen hem till Helen väldigt sent och sov över där:)


Gissa om jag äskar min kostym! Helen var en gladiator kvinna eller Gud eller något haha. Vi kallar henne för Thors älskarinna:)

Söndagen var jag helt ledig! 
Vi segade lite och åkte för att äta lunch + froyo<3 
Köpte även en grön Ralph lauren tröja på marshalls. FYND!

Kvällen blev läskig. Här i USA är det väldigt populärt med haunted houses, alltså skräck hus typ. Då menar jag inte som lilla gasten på Liseberg;) Nähä då, liiiiiiiiiiiiite (ganska mycket) läskigare. Trodde jag skulle dö i början för jag var så nervös. Men vi överlevde ju! Det roligaste (minst läskiga) tyckte jag var ett hus med clowner. Jadu Micca, du hade nog kräkt/gråtit/skrikit/bajsat på dig av rädsla :) man fick 3D glasögon och så var de målade med sånna färger som lös. Skitcoolt. Men vad vi skrek haha!

Detta var då min helg. Fullspäckad som sagt!



Freitag

Idag var det fredag igen! Detta firas med jobb, och en röd kavaj som jag köpte på h&m :D träffade Jatta imorse och åkte en sväng till shoppingcentret. Kunde inte motstå den snygga kavajen. 

Pojkarna har fallbreak och har åkt till en stor vattenpark i cincinnati med föräldrarna. Så det är bara jag och bebisarna hemma ikväll. Väldigt skönt måste jag säga. Men inte så kul när man tänker på det stora huset....och mörkret....och halloween.... Nåväl. Nu ska vi tänka på kaniner istället.
Tyvärr så har vi verkligen inget ätbart i huset. Har inte kunnat äta någon bra lunch på hela veckan :( så himla jobbigt. 

"You dropped me so I broke..."

Här har ni den läskiga dockan som T köpte. Av någon konstig anledning...

Känsliga tittare varnas ;)


Han tyckte den var så läskig efter några timmar så han la in den i ett skåp haha. "Do you think I have to worry Alex?" Haha så söt. Men sa till honom att jag inte tror hon är så ond som hon ser ut.
När man rör henne så säger om saker också plus att det spelas kuslig musik. Sån musik som det är i ett sånt smyckeskrin ni vet? Som det på Greveholm HAHA <3 
Tillslut tejpade han fast henne på ytterdörren för att skrämma andra istället (fast jag tror det var så han kunde slippa se henne).

Här har ni då den anda dockan som jag och Julia "piffade" till lite och gav till vår dåvarande rektor/lärare ;) han är nämligen rädd för dockor. Men det ville han väl egentligen inte visa för hela skolan. Fast då tänkte ju vi att man inte ska skämmas över sina rädslor :)

HAHA


Oj vad kul det var alltså. 

Ursäkta

Ursäkta mitt dåliga bloggande under helgen. 
Sedan jag kom till USA så har det hänt väldigt många, konstiga och tråkiga grejer. Kan inte riktigt förstå att jag fortfarande är här och lever mitt liv. Allt är så annorlunda. Det är väldigt konstigt att tiden går där hemma också när man själv inte är där. Men jag måste få säga att jag är så himla stolt över mig själv faktiskt. Visst säger alla att man "växer" under sitt au pair år. Man lär sig nya saker, man blir mer självständig. Det har jag verkligen blivit. Men jag tror att jag tillochmed kommer vara ännu starkare än många andra au pairer blir... Detta har helt klart varit det tuffaste året i mitt liv. Både med positiva och väldigt negativa händelser. 
 
I fredags iallafall så hade vi tjejkväll. Vi hade det så himla trevligt och satt uppe väääldigt sent. Åt ost med choklad i...intressant och gott faktiskt :)
Mums


Helen, Christina, Jatta och Rabea

Under lördagen blev det lite shopping och sen var jag tvungen att jobba på kvällen. 

Läskig docka

Yes! Min förkylning blev inte för hemsk! Mådde inte så bra igår. Blev jätteförkyld över en dag och fick superont i halsen på 3 sekunder typ. Kände mig lite febrig igår-morse. Men tvingade mig själv att gå upp och jobba ändå. Lite jobbigt, men jag klarade det. kändes redan lite bättre under kvällen så jag kunde sova utan att vakna upp iallafall. Idag har jag mått helt okej:) träffade även Amanda imorse så jag fick komma ut ur huset. Blev starbucks.... Ska snart träffas igen för att kolla vampire diaries! Yay
 
Barnen slutade tidigt idag av någon anledning. Så då ville föräldrarna att jag skulle hämta dem från skolan, fick veta det imorse. Sen 45 minuter innan så inser jag att de tänkt att jag måste ta med bebisarna dit.. Vilket innebär att jag måste sätta in de dumma bilstolarna i bilen och ta med hela vagnen (kan inte lämna bebisarna i bilen när jag ska hämta 6åringen som måste checkas av från en lista). Såååååå störigt. Det är sånna här situationer som är så typiska med min värdfamilj.. Meeeen nu ska vi inte klaga för mycket..
Min värdmamma bad mig även att köpa McDonalds mat till dem för att de inte ätit så mycket i skolan. Så vi körde runt ett tag, tiden gick ganska fort idag så det var ju positivt haha. Sen medans bebisarna sov så åkte mamman med de äldre pojkarna till party city, en butik där de nu säljer massa halloween kostymer osv. Så jag fick ju stanna hemma. Fixade "lunchbags" till barnen för imorgon, sen satt jag och läste hehe.
 
6åringen köpte en läskig docka av någon anledning. Ska ta kort och visa er haha. Den påminde mig om dockan som jag och Julia fixade till och gav till vår lärare Tomas HAHAHA. Jag ska visa er ;) en annan dag hehe

Sjukistiden börjar nu

Jaha, då var man förkyld igen.
Kommer ihåg när jag kom hit och var sjuk heeela tiden. Hoppas jag ska slippa det i höst/vinter! 
Tror jag har nyst kanske.......45 gånger idag. På allvar då alltså, detta är inget skämt.
Hade tänkt gå till gymmet nu på kvällen för att svettas lite, slutade tidigt idag också nämligen. Men nu blev det att stanna hemma och vila istället hihi. Var faktiskt på gymmet imorse för mitt favorit body works pass, så lite duktig har jag ju varit :)

Så ikväll blir det nog till att kolla på hart Of dixie som jag börjar komma ikapp med nu. Kanske ska dricka lite varm Choklad hihi :)

Läggdags

Igår var vi och shoppade lite! Det var kul hihi. Fast köpte faktiskt inte super mycket, mest basgrejer. Vi hade iallafall en bra dag.

Idag gick jag och Amanda på vår måndagspromenad innan jobbet. Dagen  gick ganska sakta.
Jag hjälpte T(6åringen) att göra "potions", något han tycker är väldigt kul just nu. Man tar en burk eller flaska, fyller den med vatten och sen häller man i massa olika saker som tex. Strössel, vaniljextrakt, små stearinljus, tandpetare, kanel osv... Jäääättekul... ;)
Dagens resultat... Tänkte ni gärna ville se det;)

Nähä, nu ska jag kolla på hart Of dixie och sen nussa. Natti natti

En dag till shoppingdag

Imorgon ska jag shoppa! JAAAAA VAD KUUUL

Igår såg jag Helen och Amanda på bio efter vi slutat. Såg "the battle off the year", en dansfilm<3 fast dock var det break dance, var liiiite skeptisk men den var så himla bra tyckte jag:) älskar dansfilmer! Plus att Chris Brown var med. Han är cool och har söta fräknar.

Helen sov över och imorse drog vi till the original pancake house för frulle.
Efter mycket beslutsångest (som vanligt) så bestämde jag mig för pecan pancakes. Väldigt goda var dem.

Gissa vad vi gjorde sen? Åkte till starbucks där vi mötte upp Amanda och sedan hade jag ett trevligt Skype samtal med Linn också :) så bra med wi-fi hehe!

Jobbar ikväll också, men det brukar vara helt okej på helgerna faktiskt. Jag är ensam med bebisarna, vilket gör det hela myyyycket enklare och roligare. De var så otroligt söta och gosiga igår. Mina små pluttar<3 de är så mycket lugnare när min värdmamma inte är här.. Tror de alltid har en rädsla att hon ska gå iväg när hon väl är hemma, så då gråter de och är väldigt beroende av henne hela tiden. Men när hon inte är hemma är det helt lugnt. Lite sorgligt.






Snygge tröja

Imorse var det dags att gå till gymmet igen. Gick på ett bootcamp pass, svett-ig!
Seeeen blev det starbucks som vanligt heheh. 

Åkte även och köpte min halloween kostym idag :D :D wohoooo!
De hade ju lite att välja på. Men jag visste ju redan vad jag ville ha;)

Hittade även perfekta julklappen till älskade pirat pirris där hemma! Så himla söt han kommer vara i denna vackra tröja.





Så piffar du din hand sanitizer

När jag och Helen var i Nashville så hittade vi sånna här hahahahha!

Lite finare flaska än den jag har måste jag erkänna, fast köpte faktiskt ingen.

Imorse var jag på gymmet med Amanda. Pumpade musklerna lite ni vet.
Idag slutar jag tidigt, klockan 6. Har beslutsångest om jag ska försöka kolla på någon bra film eller maaassa tv serier. Kanske blir en blandning :) ska iallafall försöka ha en lugn och skön kväll. Tända mina ljus och dricka te.

Efter barnen kommit hem från skolan idag så spelade jag och 10åringen "tumbling tower". Spelet när man har massa träklossar i ett torn och så ska man ta ut en kloss och sätta på toppen tills det rasar ni vet? Hade inte spelat det på as länge så det var kuligt. Vi lyckades faktiskt bygga ett jättehögt torn sista gången. Duktiga!

Ha en bra kväll!!!!!!

Älskar er!

Ville bara säga att jag saknar er där hemma! Jag hoppas ni vet det <3
Det kan ju vara svårt att hålla kontakten när det är tidsskillnad, man har olika scheman och det händer saker i ens liv och om dagarna.
Jag saknar mina kära föräldrar, min fantastiskt roliga och coola syster, pirat OCH mina otroliga vänner hemma i Sverige <3
LOVE YOU


Vardag

Hallådär
Köp blåbär

Idag träffade jag Amanda på morgonen för att åka och titta lite på skor. Efter det satte vi oss på starbucks :) de har ett lite nyare och finare starbucks vid detta shoppingcentret så det var så mysigt där inne. Skönt att kunna ta en fika sådär ibland innan jobbet hehe!

Det är så fint väder idag också:) mysig hötstdag. Tror vi ska äta lax ikväll, gör mig på ännu bättre humör haha!

Är så taggad inför söndag! Det är min lediga dag, och då ska vi åka och SHOPPA:D har inte shoppat på jättelänge!!!!! Seriöst! Abstinens har jag!
Kommer säkert inte hitta något bara för det.... Men joooooo det ska jag nog :D

Fint halloween pynt!

Hemma från Chicago

Det var en händelserik helg! Var både rolig och tråkig haha.
Själva skolan var inte som jag förväntade mig. Var ju ganska chill, man kunde sitta och äta/dricka hela tiden och vi pratade inte om massa tråkiga saker så det var ju bra. På söndagen såg vi en jättebra film som heter Crash, kan verkligen rekommendera den, handlar om rasism och "stereotypes". Sen så gjorde vi andra onödiga grejer som tex voluntär arbete i ett grönsaksland? Mitt i Chicago.. Och såklart var det sjukt varmt just då så man svettades och blev tjurig haha! Men på söndagen när vi var på tour i chinatown var det däremot kallt. Skumt väder alltså.
Jag Jatta och Justyna hade iallafall en väldigt rolig helg:)
Något som hände under lördagen dock var att Justinas plånbok blev stulen, ur min väska.. Det var en väldigt komplicerad situation och det värsta är nog att vi förstod vem/vilka det var som gjorde det. Idioter. Men vi hade sån himla tur att någon hittade den och lämnade in den på ett ställe, ringde upp Justinas bank som sedan ringde henne. Snälla människor finns det också. 

Chicago är sååååå fint alltså. Älskar den staden! Vill så gärna dit en helg bara för att shoppa hehe, men det kommer jag nog inte hinna innan jag ska hem:( galet!

Fiiiiint



Under en av klasserna märkte de att vi blev lite rastlösa så de gav oss play doh att pilla med. Var väl inte så smart av dem i min mening haha. Jag koncentrerade mig bara på att bygga :D kolla fina grejer vi gjorde!!!!! Vårt vackra zoo.

Nu tänkte jag kolla på första avsnittet av vampire diaries :D natti

Dags för plugg typ

Imorgon åker jag till Chicago för att ta en weekend kurs... Det är bannemej på tiden hehe. Som au pair måste man nämligen "plugga" 6 credits för ens visum. Har varit väldigt seg när det kommit till detta, men skönt att äntligen få det gjort! Kommer dock behöva göra det en helg till. Hoppas det inte är för tråkigt.
Ser tyvärr inte alls fram emot det. Allt har krånglat med boende osv fram tills nu då vi förhoppningsvis lyckades boka ett hotell -.-
Så om ni inte hör något från mig under helgen så vet ni varför hehe

Idag har varit en vanlig jobbdag. Lilltjejen är en riktig agressiv liten unge, har jag sagt det? Hon brukar iallafall bita  sin oskyldiga tvillingbror när hon inte får den leksaken hon vill eller något sånt. Varje dag hittar man ett nytt bitmärke på honom haha, seriöst. Hoppas hon växer ifrån det ;) annars blir hon nog kallad vampyr!

Har ett nytt favorit uttryck som 6årigen brukar säga. "I don't like blueberries FOR CRYING OUT LOUD", "I told you I wanted milk FOR CRYING OUT LOUD".
Ny menar jag inte att han säger det på ett otrevligt sätt, även om det inte är trevligt heller haha! Tycker det låter kul iallafall. 
En annan rolig sak. Hans mellannamn är Harold.... JAG DÖR haha så gulligt


Majs i näsan

Imorse hämtade jag upp Amanda för att sedan åka till IHOP för lite mumsig frukost :) åt jättegoda pannkakor med typ nötter och blåbär i och banan uppe på. Lite scrambled eggs fick jag också. Var mätt typ hela dagen sen.

När jag skulle mata bebisarna ikväll så gav jag dem lite majs. Efter ett tag märker jag att lillpojken sitter och stoppar upp majs i näsan HAHAHHAHAHA! Tog bort handen och såg att det satt ett majskorn där inne. Blev ju nästan orolig eftersom man sett i Madicken att Elisabeth måste till doktorn efter att ha stoppat upp en ärta i näsan.... Men jag bara tryckte lite på näsborren så ploppade den ut igen HAHAHHAHAHAHAHAA! Så smarta var dem inte på Madickens tid tydligen ;)
Kul var det iallafall!

Fler bilder

Lite mer från Nahville!
 
Vi hade ju ingen koll på klockan när vi kom dit. Tydligen skiljer det ju en timma från Indianapolis. Så när vi hade köpt biljetter till musikalen så tänkte vi att nu kan vi gå och köpa något att äta och lite snacks till föreställningen. Men sen märker jag att mina klockor är olika = en av dem hade ställt om sig automatiskt, jag har ju två telefoner hehe. Så 15 minuter innan det började så insåg vi att nähä, vi får nog strunta i snackset och bege oss mot musikalen haha. Vi slapp ju i alla fall massa köer där inne ;)
 
Danza
 
Påväg hem hehe
 
Stannade till i Kentucky för lite Kentucky fried chicken. ett måste tyckte vi ;)
Lite pinsamma var vi bara för att vi ville ha kort med en sån där stor bunke. Vi orkade ju inte köpa en full sådan med kyckling, så efter vi beställt maten frågade vi om vi kunde få en sån. Det tog ett tag tills de fattade vad vi ville ha haha. "You want a bucket?" - "Yes" - "You mean like a souvenir?" - "Yes" hahahha! Trots att vi varit här så länge så kan vi fortfarande kalla oss för turister.
Utanför glasscafét
 
Häst och vagn istället för limo!
 
 
 

Torkad potatis, seriöst?

Har ju glömt berätta om häromdagen när jag skulle förbereda middagen. Då säger min värdmamma att vi ska ha en slags "potatoe casserole" vilket är typ potatisgratäng. Jag gjorde ju en jättegod till dem en gång med grädde och allt. Men nu, då plockar hon fram ett paket. I paketet är en påse med ostsås, en påse med något pulver och en påse med torkad potatis.., så lagar man som egna potatisgratäng här:) bara till att blanda med varmt vatten. Hemlagat och bra. Eller? :P fast var tacksam att jag inte behövde göra riktig potatisgratäng till 8 pers, så klagar väl inte.



Idag har jag inte gjort så jättemycket. Var på gymmet imorse och började sedan jobba redan klockan 12. 
Cyklade runt kvarteret (2 gånger faktiskt) med pluttarna. De har en sån där vagn ni vet som man kopplar på cykeln. Kul hihi!
Lilltjejen bröt ju armen förra veckan, kanske glömde berätta det? Så hon har iallafall gips med ett rosa bandage på haha! Pigg och glad som vanligt.


Lite om Nashville

Jag och Helen möttes upp hyfsat tidigt för att köra mot Nashville i fredags!
Nasvhille ligger i Tennessee, och är USA's största "musikstad", mest country dock.
 
När vi kom fram så gick vi runt och kollade på olika grejer, gick in i souvenir affärer och bara hade det bra.
Man märkte verkligen att det är en musikstad. Tex. när vi gick längst med en flod så frågade en tjej om hon fick sjunga för oss (hon ville ju ha pengar såklart). Så hon sjöng... falskt plus att hon var tvungen att läsa sin egenskrivna låttext från ett papper... så naaae, ingen dricks där inte hehe!
 
På kvällen gick vi väldigt spontant på musikal! SÅ BRA BESLUT! Vi såg Beauty and the Beast <3 ÄLSKAR musikaler och jag ÄLSKAR Disney ;) så det var en bra combo såklart.
 
Fint
 
I Nashville cyklar man på pianon :)
 
 
Helen Vilar
  
Lördag morgon åt vi frukost på ett pannkaks ställe som tydligen ska vara väldigt populärt i Nashville, det var kö runt gatuhörnet för att få komma in. Mätta och glada blev vi!
 
Snyyyyygga boots va?
 
Drack världens godaste milkshake, White chocolate mocha!
 

Alla, verkligen alla, utom vi som hade converse haha, gick runt med cowboy boots. Det var riktigt kul att åka till Nashville faktiskt. Tröttnade dock väldigt snabbt på country musiken haha. Man såg äldre människor gå in på klubbar bara för att kunna lyssna på musiken. En man med cowboy hatt kunde gå runt själv för att ta en öl. Mysigt var det.
 
Glömde säga att vi dansade linedans haha. Riktigt duktiga måste jag säga, men nu slutade det fungera.
 
 
 
 

RSS 2.0